1. Elektronica
  2. externe harde schijf

10 goede externe harde schijven vind je op Elektronicarecensie.nl

Laatst bijgewerkt: 23 mrt. 2023

Het zoeken naar de perfecte externe harde schijf kan een uitdaging zijn. Maar dit hoeft niet meer, want wij hebben de beste opties voor je geselecteerd. Onze top 10 bestaat uit producten van verschillende prijsklassen die geschikt zijn voor iedereen en ieder budget. We hebben onder andere bekeken welke eigenschappen de producten hebben en hoe duurzaam ze zijn. Uiteindelijk hebben we voor jou de top 10 externe harde schijven samengesteld. Ben je klaar om te shoppen? Laten we dan meteen beginnen met het bekijken van de beste externe harde schijf-opties die er op dit moment op de markt zijn! 

Elektronicarecensie.nl staat ervoor om jou te helpen met het vinden van de beste externe harde schijf. Tegenwoordig zijn er namelijk zoveel verschillende websites die je wat anders vertellen, dat het wel onmogelijk lijkt om de beste externe harde schijf te vinden. Daarom willen we je hier maar al te graag mee helpen. 

We hebben daarom een top 10 aan beste externe harde schijven voor je samengesteld. Zo hoef je niet meer te zoeken, maar kun je gewoon alles op onze website vinden. Dit zorgt ervoor dat het niet zo lang duurt voordat je de beste externe harde schijven voor jouw situatie weet te vinden. 

externe harde schijven vergelijking

De top 10 externe harde schijven is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Het bestaan van de top 10 is ontwikkeld om het voor jou makkelijker te maken om de beste externe harde schijven te vinden. Het gaat dan om de best geteste externe harde schijf die we maar kunnen vinden. We doen altijd hard ons best om alleen de beste externe harde schijven voor je op een rijtje te zetten. 

De externe harde schijven vergelijken doen we niet alleen, maar dit doen we samen met ons team. Hier zitten echte kenners in, waardoor we zeker weten dat we de beste externe harde schijven kunnen laten zien. De externe harde schijven kopen is bij ons dan ook altijd veilig en een goed idee. 

Dit zijn de 10 best geteste externe harde schijven

Er zijn 10 goede externe harde schijven die we voor je op een rijtje gezet hebben. Op die manier kun je precies zien welke externe harde schijf er wel en niet goed zijn. Voor ons is het belangrijk dat we alleen de beste externe harde schijven weten aan te tonen. We doen daarom altijd goed onderzoek naar de externe harde schijven. 

Hieronder vind je dan ook de 10 externe harde schijven die we hebben kunnen vinden. Actueel nieuwe zullen we altijd verwerken, zodat de top 10 altijd up-to-date blijft. Dit is voor ons erg belangrijk, want er kunnen altijd verschillende externe harde schijven online komen die beter zijn dan de huidige externe harde schijven die we online hebben staan.

 
Robert
Robert

Ik ben Robert, een enthousiaste elektronica-reviewer met een diepe liefde voor de wereld van technologie. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door gadgets en hun impact op ons dagelijks leven. Mijn doel is om anderen te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen door gedetailleerde en eerlijke beoordelingen te schrijven. Met mijn scherpe analytische vaardigheden en passie voor de nieuwste innovaties, ga ik verder dan oppervlakkige beoordelingen. Ik duik diep in de technische specificaties en de gebruikservaring om mijn lezers te voorzien van waardevolle inzichten. Elektronica is mijn passie, en ik kan niet wachten om mijn kennis met jullie te delen!

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de externe harde schijven test

Als je een beetje over onze website heen scrolt, kun je verschillende externe harde schijven ervaringen tegenkomen. Dit zijn ervaringen die ideaal zijn om te gebruiken bij de keuze uit de externe harde schijven. Zo weet je precies of een externe harde schijf goed is door dat iemand anders hem al getest heeft. 

Voor ons is het belangrijk dat de externe harde schijven eerst door een externe harde schijf test heen komt. Op die manier zorgen we ervoor dat de externe harde schijven goed zijn, maar de ervaringen kunnen ons ook helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen. Daarom zijn de ervaringen van iedereen altijd welkom.

De externe harde schijven vergelijken kun je ook zelf doen. Het is altijd goed om zelf ook wat onderzoek uit te voeren. Zo voorkom je dat je iets zomaar blind gaat kopen. Een top 10 is namelijk een indicatie, maar niet een hoofd richtlijn waar jij je aan zou moeten houden. 

Wat is de beste externe harde schijf zal dan ook per persoon verschillen. Daarom is het zo belangrijk om zelf op onderzoek uit te gaan. Op die manier kun je de beste externe harde schijf kopen, zonder hier problemen mee te ervaren. Zelf onderzoek doen is daarom echt een belangrijk onderdeel van het proces.

Het kan zijn dat je een externe harde schijf hebt gekocht, maar dat hij niet werkt. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar daar moet wel wat aan gedaan worden. Je gaat niet iets kopen en hem dan maar gewoon links laten liggen. Je wilt de externe harde schijf toch juist gebruiken. 

Daarom is het goed om hier wel achteraan te gaan. De beste optie die je hebt is even kijken bij welke aanbieder je precies een externe harde schijf gekocht hebt. Op die manier kun je contact met hen opnemen, zodat je een afspraak over deze gebeurtenis kunt maken. Zo kun je hem bijvoorbeeld retour sturen.

Na het doen van onze uitgebreide externe harde schijven test is voor ons Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB. de externe harde schijf die best getest is. Deze externe harde schijf scoort het hoogste op de punten waarop wij controleren en testen. 

Maar het kan zijn dat dit niet jouw eerste keus is. Het kan zijn dat deze externe harde schijf niet de best geteste is voor jou. En dat is helemaal prima, daarom hebben we ook een top 10 samengesteld zodat er voor iedereen wel een juiste externe harde schijf tussen zit.

Bepaal dus goed voor jezelf wat jij belangrijke producteigenschappen vindt voor je aan nieuwe externe harde schijf koopt.

Top 10 externe harde schijven van dit moment

Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

5/5

De Seagate Expansion is een krachtige externe harde schijf voor extra opslagruimte. Met een capaciteit van 1 TB heeft u genoeg ruimte om al uw bestanden, foto's, video's en muziek te bewaren. Met de USB 3.0-aansluiting kunt u de schijf met snelheden tot 5 Gb/s aan uw computer verbinden. De schijf is veelzijdig, en is dus ook geschikt voor Mac-gebruikers. De Seagate Expansion is ook eenvoudig te installeren. U hoeft alleen maar de USB-kabel aan te sluiten om de schijf aan te sluiten op uw pc of Mac. U kunt de schijf ook gebruiken om bestanden te delen tussen verschillende apparaten, zoals uw laptop, tablet of smartphone. Het besturingssysteem is ook compatibel met Windows en Mac OS. Met de Seagate Expansion krijgt u een krachtige opslagoplossing met veelzijdige connectiviteit, wat uw productiviteit een boost zal geven.

Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

5/5

Met de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB, heb je een betrouwbare en flexibele externe opslagoplossing. Met een capaciteit van 1TB is er genoeg ruimte voor al je bestanden, waaronder muziek, foto's, video's en documenten. De harde schijf is perfect voor thuis of onderweg, zodat je altijd toegang hebt tot je gegevens. De Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf is gemakkelijk te gebruiken. Het biedt een plug-and-play installatie, waardoor je direct na het aansluiten de harde schijf kunt gebruiken. Bovendien heeft het een USB 3.0 poort, waardoor de gegevensoverdracht snel en eenvoudig verloopt. Je kunt de harde schijf ook gebruiken om bestanden veilig te back-uppen, waardoor je alles wat je belangrijk vindt, in een oogwenk kunt bewaren. Om je gegevens te beschermen, is de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf voorzien van een beveiligingsprogramma. Met dit programma kun je je gegevens encoderen en versleutelen, zodat niemand anders erbij kan. Bovendien is de harde schijf bestand tegen schokken en stoten, zodat je zonder zorgen kunt genieten van de vele voordelen van de Western Digital Elements Portable.

Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

5/5

De Toshiba Canvio Basics Externe Harde Schijf 2TB is een krachtige, eenvoudige manier om al je bestanden te back-uppen. Met een opslagcapaciteit van 2TB heb je voldoende ruimte om al je foto's, video's, muziek en andere bestanden op te slaan. De harde schijf is voorzien van USB 3.0, waardoor je bestanden snel kunt overzetten. Het gebruik van de harde schijf is eenvoudig, je sluit de schijf aan op je laptop, pc of Mac met de meegeleverde USB-kabel en je kunt meteen aan de slag. Je kunt ook kiezen om de schijf aan te sluiten op een op afstand bedienbare stroomvoorziening, zo hoef je geen USB-kabel meer aan te sluiten om de schijf te gebruiken. De Toshiba Canvio Basics biedt een betrouwbare oplossing voor het back-uppen van al je bestanden. Door de krachtige prestaties en eenvoudige bediening is de harde schijf een perfecte oplossing voor zowel thuis als op het werk. Het compacte en slanke ontwerp, met een zwarte afwerking, zorgt ervoor dat de harde schijf in ieder interieur past. De harde schijf wordt geleverd met een uitgebreide garantie, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over de prestaties en betrouwbaarheid van de schijf.

Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

5/5

Deze externe harde schijf is een van de meest betrouwbare en duurzame producten op de markt. De schijf heeft een capaciteit van 1TB, waardoor je al je bestanden en data goed kunt opslaan. De harde schijf is voorzien van een speciale stof- en waterbestendige behuizing, waardoor je de schijf overal mee naartoe kunt nemen. Ook is er een speciale software die je automatisch back-ups maakt van al je bestanden, zodat je geen belangrijke bestanden meer kwijt kunt raken. Met de Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf heb je een betrouwbare oplossing om al je bestanden, foto’s, documenten en andere data veilig op te slaan. De schijf is eenvoudig te installeren, zodat je meteen aan de slag kunt. Ook krijg je er een speciale USB-kabel bij, waardoor je de schijf meteen kunt aansluiten. Bovendien is de harde schijf stil in gebruik, waardoor je niet lastig gevallen wordt door geluiden.

Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB.

5/5

De Seagate Game Drive Externe Harde Schijf is speciaal gemaakt voor de Playstation 4 en biedt de ultieme oplossing voor als je meer ruimte nodig hebt voor je games. Met zijn 2 TB aan opslagcapaciteit heb je meer dan genoeg ruimte om al je favoriete spellen op te slaan. Naast deze grote opslagcapaciteit, is de harde schijf ook uitgerust met een USB 3.0-poort, waardoor je games supersnel kunt downloaden en installeren. Er is ook een speciale Seagate Dashboard-software waarmee je je games gemakkelijk kunt beheren en organiseren. Met deze software kun je ook screenshots maken van je games, waardoor je je favoriete momenten kunt delen met vrienden en familie. De harde schijf is klein en licht, waardoor je hem makkelijk overal mee naar toe kunt nemen en je games altijd bij je hebt.

Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

5/5

Met de Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB heb je in een oogwenk meer opslagruimte voor je games. Deze schijf met 2TB opslagcapaciteit is ontworpen voor gebruik met de Xbox Series X, Xbox Series S en alle generaties van de Xbox One. Het slanke en stijlvolle ontwerp maakt het eenvoudig om je eigen gamebibliotheek te creëren en overal mee naartoe te nemen. Je kunt door middel van de ingebouwde Xbox-groene ledverlichting een meeslepende ervaring creëren om je games nog intenser te beleven. Het is simpel om de Seagate Game Drive for Xbox aan te sluiten. Plug de USB-kabel in de Xbox en je bent klaar om te gaan. Naast dat het apparaat eenvoudig te installeren is, is het ook nog eens energiezuinig. Je krijgt daarom een krachtige, energiezuinige externe harde schijf die je kunt gebruiken om meer uit je games te halen.

Western Digital Elements SE Externe harde schijf 500 GB.

5/5

Western Digital Elements SE Externe harde schijf 500 GB is een betrouwbare opslagoplossing voor al uw bestanden. Deze harde schijf biedt je veel ruimte, waardoor je al je bestanden kunt opslaan. Of het nu gaat om documenten, muziek, foto's, video's of andere bestanden, deze harde schijf heeft de ruimte die je nodig hebt. Het beste aan de Western Digital Elements SE Externe harde schijf 500 GB is de compatibiliteit. U kunt deze harde schijf gebruiken met USB 3.0-computers en ook achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0-computers. Dit betekent dat u uw bestanden niet hoeft te verplaatsen als u van computersysteem verandert. U kunt uw bestanden gemakkelijk overal naartoe verplaatsen. De harde schijf is ook voorzien van een veiligheidscode, zodat alleen u toegang heeft tot de bestanden op de harde schijf. Uw bestanden zijn dus altijd veilig.

Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

5/5

De Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB biedt een eenvoudige, extra opslag voor al uw belangrijke bestanden. Met een capaciteit van 6 TB hebt u genoeg ruimte voor al uw foto's, muziek, video's en andere bestanden. De WD Elements Desktop is een compacte harde schijf die geschikt is voor zowel desktop- als laptop computers. Het stroomverbruik is laag, waardoor u geen extra voeding nodig heeft. De harde schijf is plug-and-play, dus er is geen configuratie vereist. Door de USB 3.0-connectiviteit is de harde schijf direct klaar voor gebruik op uw Windows®-pc. U kunt de harde schijf draadloos gebruiken met een compatibele router, waardoor u nog meer flexibiliteit hebt. Dankzij de kwaliteit van Western Digital is deze harde schijf betrouwbaar en geschikt voor intensief gebruik.

Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf Geschikt voor PC en Mac 6 TB.

5/5

De Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf is een uitstekende oplossing voor het extra verwerken van bestanden. De schijf heeft een opslagcapaciteit van 6 TB, waardoor u een enorme hoeveelheid aan documenten, foto's, video's en andere bestanden kunt opslaan. De bestanden kunnen gemakkelijk worden gedeeld tussen uw computers, tablets en smartphones, waardoor u geen bestanden hoeft te verplaatsen als u van device wisselt. De schijf is compatibel met zowel Windows als MacOS, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over compatibiliteitsproblemen. De schijf is ook erg energiezuinig, omdat deze automatisch wordt uitgeschakeld als hij niet wordt gebruikt. U hoeft u dus geen zorgen te maken over eventuele extra energiekosten. Daarnaast is de schijf voorzien van een USB 3.0-kabel, waardoor u de bestanden sneller kunt overdragen naar andere apparaten. Hij is ook gemakkelijk te installeren. U hoeft enkel de kabel aan te sluiten en u bent klaar om te gaan!

Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

5/5

De krachtige My Passport externe harde schijf biedt 2 TB opslagruimte, zodat je genoeg ruimte hebt voor al je bestanden. De harde schijf is super compact en heeft een stijlvol ontwerp. De harde schijf sluit aan op je laptop of computer via USB 3.0, waardoor je bestanden supersnel kunt overzetten. De harde schijf is ook compatibel met USB 2.0, zodat je ook met oudere computers kunt werken. Met de My Passport externe harde schijf kun je overal ter wereld je digitale leven meenemen. Alle bestanden zijn veilig opgeslagen, zelfs als je onderweg bent. Ook heb je de mogelijkheid om je bestanden te delen met anderen, zodat je nooit meer een bestand hoeft te verzenden. De harde schijf is daarnaast ook voorzien van een slimme beveiligingsfunctie, waardoor je bestanden veilig zijn opgeslagen. De My Passport is een must-have voor iedereen die op zoek is naar de perfecte opslagoplossing.

Onze laatste woord over de top 10 externe harde schijven

Wij van elektronicarecensie.nl helpen je natuurlijk graag. Daarom hebben we de top 10 externe harde schijven ook ontwikkeld. Voor ons is het van groot belang dat je alleen de beste externe harde schijven bij ons kunt vinden. Daarom doen we altijd ons best om de site zo actueel mogelijk te houden. 

Ben je op zoek naar een externe harde schijf? Zorg er dan wel voor dat je goed nakijkt wat je precies koopt. Ook al koop je het bij onze top 10 externe harde schijven, is het altijd goed om nog wat onderzoek te doen naar de externe harde schijf die je koopt.

Conclusie externe harde schijven test

Het kiezen van de juiste externe harde schijf is van essentieel belang, aangezien het je helpt om je belangrijke bestanden te back-uppen en op te slaan. De top 10 aanbevelingen die we hierboven hebben genoemd, helpen je bij het selecteren van de juiste harde schijf die aan al je vereisten voldoet. We hopen dat je met onze blog een goed inzicht hebt gekrijgen in de verschillende opties als het gaat om externe harde schijven. Mocht je vervolgens nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het maken van je keuze, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Door je goed te verdiepen in de opties, weet je zeker dat je de juiste externe harde schijf kiest die aan al je wensen voldoet.

 

Gepubliceerd op: 23 feb. 2023